Kombi bakımlarında ilk öncelikle sıcak su ve kalorifer yanma durumu kontrol ediliyor. Ardından kombinin su sızdırmazlık durumu kontrol ediliyor. Daha sonra kombinin içi açılıyor ve tozlanma durumu kontrol ediliyor. Tozlanma çok fazlaysa, kombinin tozları temizleniyor. Kombi yanma odasında bulunan brülörü temizleniyor. Ardından kombi içerisindeki elektrik bağlantı noktaları ve hatları kontrol ediliyor. Kombi baca fanı kontrol ediliyor ve temizleniyor. Daha sonra genişleme tankı kontrol ediliyor, bar basıncı ayarlanıyor. Kombi kalorifer dönüş hattında bulunan filtre temizleniyor.Kombinizde herhangi bir şikayetiniz
Yıllarca kullanılan peteklerin, kombilerin zamanla bakıma, temizliğe ihtiyacı vardır.Petek çürür, delinir gibi yanlış bilgiler size de gelebilir. Bu tür yanlış bilgilere kesinlikle itibar edilmemelidir.Aslında bu tür temizliğin ana konusu kalorifer tesisatı temizliğidir. Çünkü asıl kirlilik peteklerde değil tesisatlarda olur. Çamur, kireç, çeper genellikle plastik borularda olur. Bakır boru sistemleri kesinlikle temizlik gerektirmez.Peteklerin yerinden kesinlikle sökülmemesi gerekir. Çünkü söküldüğü zaman çürümeye başlar.
Neden Kombi Petek Temizliği Yaptırmalıyım?
- Yakıt tasarrufu sağlar.
- Peteklerin dengeli ve daha çabuk ısınmasını sağlar.
- Kombinizin ve tesisatınızın ömrünü uzatır.
- Kombinin gürültüsüz ve ekonomik çalışmasını sağlar
Genel Kombi Arızaları Nelerdir?
TESİSAT SU BASINCI
Teknik olarak, kombiye tesisattan gelen suyun basıncı ortalama 1.5 bar olmalıdır. Bir su bardağı suyun bile tesisatınızdan dışarıya sızması, kombinizin yetersiz su basıncı arızası vermesine neden olabilir. Bu açıdan sistem su basıncı, kombinizin tesisat kaynaklı en önemli arıza nedenlerindendir.
GAZ VANASININ KAPALI İKEN KOMBİNİN ÇALIŞTIRILMASI
En sık karşılaşılan kullanıcı hatalarından birisi gaz vanasının kapatılmasıdır. Bu durumunda kombi gerekli düzeltme yapılmadan tekrar devreye girmeyecektir. Bu tip durumlarda kullanma kılavuzlarından gerekli açıklamalar incelenerek veya yetkili servis çağrı merkezlerinden bilgi alınarak hareket etmek doğru olacaktır. Uzun süreli ayrılmalarda gaz vanasının kapatılması durumunda ise gaz vanasını mutlaka kombini çalıştırmadan önce açılmalıdır. Aksi halde kombi büyük olasılıkla arıza moduna geçecektir.
KOMBİNİN YAZ/KIŞ MODUNUN DOĞRU KULLANILMIYOR OLMASI
Tüketiciler tarafından çok sık yapılan bir kullanım hatasıdır. Kombi yaz modunda iken tesisatı ısıtmayacaktır.
ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE VOLTAJ DALGALANMALARI
Elektrik kesintilerinde kombinin aç/kapa düğmesinin açık durumda kalması da, elektrik tekrar devreye verildiğinde oluşabilecek voltaj dalgalanması nedeniyle kombinin arıza vermesine neden olabilir. Elektrik kesilmesi durumunda kombiyi kapalı konuma getirmek ve elektrik verildikten bir süre sonra tekrar açmak iyi bir önlemdir.
DONMA
Kış aylarında en önemli sorunlardan bir tanesi don korumasının aktif kalmasının sağlanabilmesidir. Açık ortamlara monte edilen kombilerin iç ortamda montajı yapılan cihazlara göre donma riski çok yüksektir. Sistem don korumasının aktif olabilmesi için elektrik sigortasının ve gaz vanasının açık olması gerekir. Sistem, don korumasına ihtiyaç duyduğunda cihaz sistem sıcaklığını minimum dereceye getirene kadar yanma meydana getirecektir. Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır.
TESİSAT SUYUNUN KİRLENMESİ
Tesisat içerisinde dolaşan suyun kirlenmesine bağlı olarak kombi dönüş filtrelerinde daralma ve bu daralmaya bağlı sirkülasyon zayıflaması sonucunda son radyatörlerde ısınma sorunu oluşabilir. Eğer kombiye uzak olan radyatörlerin tamamında veya bir kısmında ısınmama sorunu görünüyorsa, bu durum sirkülasyonun zayıflığına işaret eder. Tesisatın dönüş hattı üzerinde kombiye yakın bir noktada filtre kullanılması kombinin korunması için önemlidir. Bakım sırasında bu fitreler yetkili servisler tarafından kontrol edilerek temizlenir.
Kombinizle ilgili şikayetiniz için bizimle irtibata geçiniz.